Gentse professor op lijst PVDA+ Gent

PVDA+ Gent trekt met een volledige lijst van 51 kandidaten naar de verkiezingen. Tom De Meester, de energie-specialist van de partij, is lijsttrekker. Hij wordt onder meer bijgestaan door 18 vakbondsleden, onder wie voormalig ACOD-secretaris Paul Ronse die de lijst duwt. Ook professor Jan Dumolyn is kandidaat.

Lijsttrekker Tom De Meester staat aan kop van een diverse en volkse lijst: van metaalarbeiders en verzorgenden, over studenten en leraars, tot gepensioneerden en mensen uit het buurtwerk.

Ook het vakbondsmilieu is goed vertegenwoordigd. Maar liefst 18 vakbondsmilitanten en bestuursleden, uit zowel het ABVV als  het ACV kregen een plaats op de lijst. Onder hen Paul Ronse, tot voor kort vakbondssecretaris bij de ACOD, die de lijst zal duwen. De tweede plaats gaat naar Sonja Welvaert, ambtenaar bij Financiën en actief lid van de ACOD. Lerares Lies Horrie, actief in de onderwijsvakbond, staat op de derde plaats.

PVDA+ krijgt ook de steun van Jan Dumolyn, professor Geschiedenis aan de UGent. Hij staat als onafhankelijke kandidaat op de verkiezingslijst.

Kritische, sociale oppositie

De PVDA+ wil in Gent een kritische, sociale oppositie voeren, zei lijsttrekker Tom De Meester in zijn verkiezingstoespraak.

“Een rebelse PVDA-stem in de gemeenteraad: dat zou Gent deugd doen! Een kritische, linkse oppositie is hard nodig, zeker nu Groen een kartel sluit met de SP.A. Wie zal er nog zorgen voor een fris, links geluid in de gemeenteraad? We kunnen de oppositie toch niet enkel overlaten aan Siegfried Bracke?”, aldus De Meester.

PVDA kiest voor "stad-op-mensenmaat"

Met 200 nieuwe jobs bij de Stad Gent, investeringen in het openbaar vervoer, een masterplan voor de isolatie van woningen, bijkomende kindercrèches en een efficiënte aanpak van sluikstorten gaat PVDA+ voor een "stad-op-mensenmaat".

Ook betaalbaar wonen en goedkopere energiefacturen zijn prioriteiten. Om dat mogelijk te maken wil PVDA+ maximumprijzen voor huurwoningen én een eigen Gents energiebedrijf oprichten, dat goedkope en duurzame energie moet leveren aan de bevolking.

lees ook