Groen Oostende: "SP.A, stop het politieke stratego"

Groen Oostende gelooft in zijn eigen kunnen en biedt zich aan als positief alternatief voor het beleid van de traditionele partijen. Dat zegt lijsttrekker Wouter De Vriendt in een reactie op de uitspraak van Johan Vande Lanotte dat Groen niet in zee wil met de SP.A.

Gisteren verklaarde Johan Vande Lanotte bij de lijstvoorstelling van SP.A Oostende dat de N-VA en Groen volgens hem aansturen op een coalitie tegen de SP.A. Volgens Vande Lanotte deed de SP.A in aanloop naar deze verkiezingen een aanbod aan Groen om samen naar de kiezer te trekken, maar gingen de groenen daar niet op in.

Volgens Groen-lijsttrekker Wouter De Vriendt slaan de uitspraken Van de Lanotte nergens op en voelt de SP.A zich bedreigd door de groenen.Groen Oostende roept de SP.A op "het politieke stratego te stoppen en energie te steken in de toekomst van de stad".

Groen Oostende gelooft in zijn eigen kunnen en trekt daarom afzonderlijk naar de verkiezingen, aldus De Vriendt. "Als de kiezer ons het vertrouwen geeft, is Groen klaar om Oostende mee te besturen. Als groenen zijn wij vanzelfsprekend voorstander van een progressieve coalitie die vooruit wil met Oostende."

Propere politiek

Groen ijvert voor een propere politiek in Oostende. De partij herinnert de SP.A aan een manifest met voorstellen voor meer ethiek in de politiek, waar de SP.A tot nu toe nog niet heeft op gereageerd. Het manifest bevat onder meer voorstellen voor een deontologische code voor politici, meer transparantie in het kluwen van autonome gemeentebedrijven en een sterkere rol voor de gemeenteraad en meer inspraak voor de Oostendenaar.

"Wij herhalen onze oproep en blijven de hand uitsteken naar Johan Vande Lanotte om daar samen werk van te maken"; aldus De Vriendt.

lees ook