Herman De Croo duwt provincielijst Open VLD

In het district Oudenaarde-Ronse geniet Open VLD de steun van politiek zwaargewicht Herman De Croo. De minister van staat en burgemeester van Brakel is lijstduwer voor de provincielijst. Bij de vorige provinciale verkiezingen van 2006 haalde Open VLD 3 van de 7 zetels.

Het district Oudenaarde-Ronse (Lierde, Brakel, Zwalm, Horebeke, Zingem, Kruishoutem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde, Maarkedal, Ronse, Kluisbergen) kan naar eigen zeggen een "bijzonder sterke provincielijst" voorstellen.

Lijsttrekker is provincieraadslid Vera Simoens-De Merlier uit Oudenaarde, de tweede plaats wordt ingenomen door provincieraadslid Dirk Otte uit Zingem.

De derde plaats is voor een kandidaat uit Zwalm: gemeenteraadslid Pascale Adriaens. De stad Ronse is vertegenwoordigd op de vierde plaats door fractieleider uit de gemeenteraad Tom Deputter.

Op plaats vijf vinden we een nieuwkomer, namelijk Barbara Speleers uit Maarkedal, dochter van Open VLD-bestuurslid Jacques Speleers. Lijstduwer is minister van staat en burgemeester van Brakel Herman De Croo.

In het district Oudenaarde haalde Open VLD bij de provincieraadsverkiezingen van 2006 3 van de 7 zetels. Bij deze verkiezing is het aantal te verkiezen zetels herleid naar 6.

lees ook