Is Beernem een groene gemeente?

Groen Beernem dient voor het eerst in zijn geschiedenis een volledige kieslijst in. Voor de partij is dit een bewijs dat de inwoners van de gemeente zich aangesproken voelen door het groene verkiezingsprogramma. Met 25 kandidaten wil Groen trachten de jarenlange hegemonie van CD&V te verbreken.

"Een eerste volledige kieslijst bewijst dat steeds meer Beernemnaars zich herkennen in het ecologische gedachtegoed en de langetermijnvisie van Groen", stelt afdelingsvoorzitter Ignace Tousseyn (foto).

Groen Beernem vindt het "ongezond dat één enkele partij al decennialang de plak zwaait over onze gemeente. Op die manier voelen heel wat mensen zich niet vertegenwoordigd in het gevoerde beleid", voegt hij daar aan toe.

Daarom stelt de lokale groene afdeling een evenwichtige mix van jong en oud, "gevestigde waarden en jonge veulens" voor. Bovendien vertegenwoordigt de lijst zowel Beernem, Oedelem, Sint-Joris als Oostveld.

Rolle De Bruyne (63) is naast lijsttrekker, ook de oudste kandidaat op de lijst. De jongste kandidaat, Maarten Merveille is 19 en studeert Afrikaanse Talen en Culturen.

Kleurt Beernem groen?

In 2006 behaalde Groen slechts 2 zetels van de 23, daar waar CD&V er 14 kon bemachtigen. Na 14 oktober zal blijken of Groen dankzij zijn volledige kieslijst erin zal slagen meer zetels te veroveren.

lees ook