Kindvriendelijke slotdag lokt veel volk

115.000 mensen hebben afgelopen weekend Maanrock in Mechelen bezocht. Dat zijn er 15.000 minder dan vorig jaar. Wellicht werden veel mensen afgeschrikt omdat er regen was voorspeld.

"ik denk dat veel mensen het weer afgewacht hebben om te beslissen of ze al dan niet zouden komen. Toch hebben we al bij al nog geluk gehad met het weer. Zaterdag is het droog gebleven en zondag heeft het enkel in de voormiddag geregend", zegt An Palstermans van de vzw Mechelse Feesten.

Zaterdag waren 50.000 mensen naar de Mechelse binnenstad afgezakt om onder meer Geike, Customs, Intergalactic Lovers en Daan aan het werk te zien.

Zondag werd daar nog een schepje bovenop gedaan en lokte het festival 65.000 bezoekers. Vooral het goed gevulde kinderprogramma bracht veel volk op de been om naar optredens te kijken van Cara & De Kapoentjes en De Studio 100 Band, met een gastoptreden van Mega Mindy.

Later op de avond beklommen Soulbrothers en The Scabs het hoofdpodium. Raymond van het Groenewoud sluit het festival af op de Grote Markt.