Afgebroken "Zomergasten"-uitzending wordt hervat

De eerder deze maand afgebroken uitzending van het VPRO-programma "Zomergasten" met sociologe Jolande Withuis wordt hervat nu zaterdagavond. Presentator Jan Leyers moest de live-uitzending stilleggen nadat Withuis onwel was geworden.

Er wordt een nieuw gesprek met Withuis opgenomen en dat zal komende zaterdagavond 1 september worden uitgezonden. Het gaat dus niet live zoals gebruikelijk. De laatste "Zomergasten" van dit seizoen was afgelopen zondag met schrijver Adriaan van Dis. Leyers' taak in Nederland, die niet zonder kritiek voorbij is gegaan, zit er daarmee op.

Op het voortijdig gestopte gesprek met Withuis na dus. De uitzending zaterdag gaat voort waar Leyers ze moest afbreken op 5 augustus. Het gesprek was toen een uur ver en werd beëindigd omdat de sociologe te veel last had van migraine. De VPRO zocht sindsdien naar een plek in het schema om de uitzending te hervatten.