Apple eist verkoopstop van Samsungproducten

De Amerikaanse elektronicafabrikant Apple eist in de Verenigde Staten een verkoopverbod van acht producten van zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung. Apple wil onder meer de verkoop van de smartphones Samsung Galaxy S 4G en de Droid Charge verbieden. Intussen scheert het aandeel van het bedrijf van wijlen Steve Jobs hoge toppen.
A2013

Apple won vorige zaterdag een rechtszaak tegen Samsung over inbreuken tegen de patentrechten in de VS. Samsung werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 1 miljard dollar (ongeveer 840 miljoen euro).

Apple heeft na de uitspraak een klacht ingediend om acht producten van Samsung te laten verbieden in de VS.

Het aandeel van Apple bereikte vandaag het nieuwe recordpeil van 680,47 dollar per aandeel. Apple blijft daarmee het bedrijf met de grootste beurswaarde ooit. Vorige week brak Apple het record van Microsoft dat dateerde van 1999. Microsoft was toen 620 miljard dollar waard. Apple was 623,14 miljard dollar waard met een aandeel van 664,75 dollar.

Meest gelezen