Bart uit "Big brother" verbreekt wereldrecord tappen

Bart Van Opstal, bekend uit de eerste reeks van "Big brother", heeft het wereldrecord tappen verbroken. In het Themacafé van voetbalclub SK Lierse heeft hij 93 uur aan een stuk klanten bediend. Dat is een uur langer dan de Nederlandse barman die de vorige recordhouder was.
Bart Van Opstal na zijn deelname aan "Big brother" (archieffoto uit 2000).

Van Opstal begon donderdagochtend om 4 uur aan zijn recordpoging. "Vrijdag kreeg ik na 35 uur een serieuze inzinking. Ik dacht dat ik het niet ging volhouden, maar ik beet toch door en daarna ging het beter. Ik moest wel de pijn in mijn voeten, knieën, rug en handen verbijten, maar ik wilde absoluut doorgaan."

Afgelopen nacht verliet hij om 1 uur zijn toog. "Waarschijnlijk is het zelfs meer dan 93 uur geworden. Ik mocht 5 minuten per uur een pauze nemen, maar ik heb dat niet altijd gedaan."

Binnen 8 weken weet de café-uitbater of zijn recordpoging door het World Guinness Book of Records erkend wordt.

lees ook