En toen bleef het gaspedaal ingedrukt...

Lauri Ulvestad heeft de autorit van haar leven beleefd toen haar gaspedaal geblokkeerd raakte. De 47-jarige Amerikaanse had net vrienden bezocht toen ze naar huis reed en plots haar snelheid zag oplopen tot 190 kilometer per uur. De hachelijke rit duurde 35 minuten en als bij wonder raakte niemand gewond.
Links de zwarte auto van Ulvestad die een manoeuvre uitvoert.

Ulvestad belde in paniek de hulpdiensten op 911. Na enkele minuten kreeg ze de begeleiding van verschillende politiepatrouilles die niet meer konden doen dan het verkeer te waarschuwen voor de komst van het op hol geslagen voertuig.

Ulvestad bleef intussen nog altijd bellen met de hulpdiensten. De persoon aan de andere kant van de lijn maande haar vooral aan kalm te blijven en probeerde samen met haar het voertuig tot stilstand te krijgen. Ulvestad ging op de rem staan, zette de auto in neutraal en trok haar handrem op, maar niets hielp.

Intussen moest de vrouw enkele keren het stuur omgooien om aanrijdingen ter vermijden. Zelfs een zone met wegwerkzaamheden wist ze zonder brokken te passeren. Na een dolle rit van 35 minuten wist Ulvestad dan toch de auto te doen stoppen door de rem samen met de gaspedaal in te drukken. Maar dat lukte pas na de derde poging.

Ulvestad sprong uit de auto in de armen van de eerste agent die ze zag. "Ik ben veilig! Ik ben veilig! Dank u! Dank u!", stamelde ze terwijl ze bleef telefoneren. De vrouw was ervan overtuigd dat ze zou sterven. De politie van Missouri prijst haar rijkunsten en hekelt de automobilisten die te traag of niet aan de kant gingen.

Ulvestad reed met een auto van Kia rond. De autofabrikant stelde een onderzoek in, maar kan voorlopig niet zeggen waarom de auto haperde. Kia gaat er wel vanuit dat het om een geïsoleerd geval gaat.

Bekijk hier de dolle rit.

lees ook