Filip Dewinter zoekt kiezers in Blankenberge

Enkele Antwerpse Vlaams Belangboegbeelden, onder wie Filip Dewinter en Anke Van dermeersch, voeren vandaag campagne in Blankenberge, zo'n 90 kilometer van hun thuisstad. Ze doen dat om de lokale lijsttrekker Tanguy Veys te steunen, maar ook omdat heel wat sinjoren vandaag nog op vakantie zijn in de badstad.

"Antwerpen laat Blankenberge niet los." Met die slogan trekken Vlaams Belangkopstukken Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Tanguy Veys vandaag door de straten van Blankenberge. Geen toeval, want de Antwerpenaren zijn in de West-Vlaamse badstad goed vertegenwoordigd. "Ik stel vast dat ik hier meer Antwerpenaren zie dan in Borgerhout. Dat wil iets zeggen", zegt Filip Dewinter.

Dewinter hoopt het met Vlaams Belang goed te doen in West-Vlaanderen en denkt dat er kansen liggen in steden als Brugge, maar ook in het zuiden van de provincie, waar de voorbije maanden vaak criminelen vanuit Frankrijk toesloegen. "Bovendien profiteren we hier ook van onze structuur die er al dertig jaar staat, terwijl de N-VA, die mikt op een groot deel van onze stemmers, nu pas voor het eerst alleen een lijst zal indienen", besluit Dewinter.

"Het Witte Paard"

’s Ochtends bezocht de delegatie uit Antwerpen, met ook Jan Penris en Wim Wienen, de markt. Daarna gingen de kopstukken zes cafés binnen om de vragen van de Blankenbergse Antwerpenaren te beantwoorden. ’s Avonds zijn de Antwerpse Vlaams Belangkopstukken ook aanwezig in "Het Witte Paard" om er de show- en variété-avond bij te wonen.

lees ook