Hanne Decoutere wordt nieuw Journaalanker op Eén

De 32-jarige VRT-journaliste Hanne Decoutere volgt Freek Braeckman op als Journaalanker. Vanaf begin september zal ze in eerste instantie "Het Journaal" van 18 uur en het vernieuwde "Journaal laat" van 22.15 uur presenteren.

Freek Braeckman verlaat de Journaalploeg om samen met Tomas De Soete de laatavondtalkshow "Café Corsari" te gaan presenteren. Daardoor kwam er een plaats vrij voor een nieuw Journaalanker en dat wordt dus journaliste Hanne Decoutere.

Decoutere start op woensdag 5 september om 22.15 uur aan haar nieuwe taak. Tijdens haar beginperiode zal ze "Het Journaal" van 18 uur en het "Journaal laat" voor haar rekening nemen.

Dat late Journaal wordt voortaan op een vast tijdstip uitgezonden (22.15 uur) en zal een kwartier duren. Sociale media krijgen er een belangrijke rol in. Naast Decoutere zullen ook Annelies Van Herck en Goedele Wachters anker zijn van het late Journaal.

Decoutere ging aan de slag bij de VRT in 2005 en startte bij het programma "Ombudsjan". Sinds 2006 maakt ze deel uit van de nieuwsdienst. De Limburgse journaliste specialiseerde zich in asiel en migratie en volgt Frankrijk op de voet. Over die thema's blijft ze reportages maken voor "Het Journaal" en "Terzake".

Op 3 september keert Martine Tanghe ook terug als anker van "Het Journaal". Jan Becaus, die tot nu toe het late Journaal voor zijn rekening nam, zal voortaan mee "Het journaal" presenteren om 13 uur en 19 uur. In het weekend is er een laat journaal rond 23 uur.