Johnny Hallyday naar universitair ziekenhuis

De Franse rockzanger Johnny Hallyday is het voorbije weekend tijdens een vakantie op het eiland Guadeloupe opgenomen in een ziekenhuis. De 69-jarige Hallyday belandde volgens verschillende bronnen met hartritmestoornissen in het ziekenhuis, maar volgens een woordvoerder van het ziekenhuis in Pointe-à-Pitre gaat het om een "aanhoudende bronchitis". Hij is intussen overgevlogen naar een universitair ziekenhuis op Martinique voor verder onderzoek.

Johnny Hallyday is een van de meest succesvolle Franse zangers van de voorbije halve eeuw. Hij is van Belgische afkomst en heet eigenlijk Jean-Philippe Smet. Hallyday had hits met "Que je t'aime" en "Crucified Jezus" en verkocht tijdens zijn carrière meer dan 100 miljoen albums.

Het voorbije weekend is Johnny Hallyday opgenomen in het ziekenhuis op Guadeloupe. De familie van Johnny Hallyday reisde Hallyday achterna om hem bij te staan. "Dank voor de vele steunbetuigingen. De eerste berichten zijn geruststellend", meldde zijn zoon David Hallyday op Twitter.

In de vooravond is Hallyday ontslagen uit het ziekenhuis in Poine-à-Pitre op Guadeloupe. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis was een opname in het ziekenhuis niet meer nodig. Hallyday is intussen overgevlogen naar een universitair ziekenhuis op Martinique. Daar zal extra onderzoek uitgevoerd worden.

Johnny Hallyday was in Guadeloupe om even vakantie te nemen tijdens zijn jongste tournee. Op 11 oktober is zijn eerste nieuwe concert gepland in Epernay in Frankrijk. De rockveteraan kondigde eerder al aan dat hij zijn 70e verjaardag wil vieren met een nieuwe concertreeks.