Krachtige aardbeving voor kust van El Salvador

El Salvador is getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.4. Een uur later was er een naschok met een kracht van 5.4. Er is ook een kleine tsunami geregistreerd. De tsunami-waarschuwing voor een groter gebied is intussen geannuleerd.

Het epicentrum lag op 120 kilometer ten zuiden van de stad Puerto El Triunfo. Er is een kleine tsunami met golven van 20 centimeter geregistreerd in de havenstad Acajutla. "De metingen tonen dat er een tsunami plaatsvond", meldt het Amerikaanse waarschuwingscentrum voor tsunami's.

Er was ook even een tsunami-waarschuwing afgekondigd voor Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Panama, Mexico en El Salvador, maar die is intussen al geannuleerd.

Voorlopig is er geen melding gemaakt van mogelijke slachtoffers of schade.