Lars von Trier begint te filmen in Gent

De Deense cineast Lars von Trier start vandaag met de opnames van zijn film "Nymphomaniac" in België. De opnames zullen elf weken duren en vinden gedeeltelijk plaats in België, meer bepaald in en rond Gent.

"Nymphomaniac" vertelt het erotische leven van een vrouw tot ze vijftig jaar oud is. Ze wordt tijdens een winternacht op straat gevonden door een oude vrijgezel die haar meeneemt naar zijn appartement, haar verzorgt en vraagt naar haar leven.

Charlotte Gainsbourg (op de foto samen met Von Trier) vertolkt de rol van Joe, een zelfverklaarde nymfomane. Stellan Skarsgard speelt de mannelijke hoofdrol. Beide acteurs speelden al vaker mee in de films van Von Trier, die bekend is van o.a. "Breaking the waves", "Dogville" en "Melancholia". Ook o.a. Jamie Bell en Shia Lebeouf spelen mee.

"Nymphomaniac" zal volgens Location Flanders, dat Vlaanderen en zijn steden promoot als filmlocatie, in 2013 in de bioscopen verschijnen. Wegens de censuur zal de film uitgebracht worden in verschillende versies.