Legerhelikopter stort neer in Syrische hoofdstad

In de Syrische hoofdstad Damascus is een legerhelikopter neergestort. Dat bevestigt de staatstelevisie. Het Vrije Syrische Leger, een van de gewapende oppositiegroepen in het land, zegt dat het toestel is neergehaald omdat het burgers beschoot.

In verschillende wijken van Damascus wordt weer zwaar gevochten. Getuigen melden verschillende zware ontploffingen. Blijkbaar probeert het leger een aantal wijken op de oppositie te heroveren. 

De opstand tegen het regime van president Bashar al-Assad begon zo'n anderhalf jaar geleden en is verworden tot een ware burgeroorlog, waarbij zowel de oppositie als het regime steeds meer geweld zijn gaan gebruiken. Sinds enkele weken zet het regime ook gevechtshelikopters en jachtvliegtuigen in, die bombardementen op steden uitvoeren.

Gisteren heeft president Assad nog eens gezegd dat hij de rebellen zal verslaan, ongeacht de prijs die daarvoor moet worden betaald. "Het Syrische volk zal niet toelaten dat het buitenlandse complot slaagt", zei hij in aanwezigheid van een Iraanse gezant. Iran wordt beschouwd als een van de weinig overgebleven bondgenoten van het regime van Assad.