Lijstduwer Open VLD Wervik haakt af

Eric Leyn zal de Open VLD-lijst in Wervik niet duwen in aanloop naar de lokale verkiezingen. De populaire oud-schepen haakte af net voor de bekendmaking van de lijst.

Eric Leyn is een bekende naam in de Wervikse politiek. Voor het kartel Aktief was hij eerder al schepen van Sport, Jeugd en Feestelijkheden. Ook toen hij in de oppositie belandde, bleef de bedrijfsleider een prominente rol spelen.

In 2006 kwam Leyn als onafhankelijke op met Impuls, een kartel tussen Open VLD’ers, de N-VA en onafhankelijken. Toen de N-VA vorig jaar haar eigen weg ging, bleef Leyn achter met de liberalen. Open VLD-lijsttrekker Bert Verhaeghe wilde Leyn voor 14 oktober als lijstduwer, maar ondanks goede wederzijdse contacten zegde de onafhankelijke Leyn op de valreep af.

“Ik was niet meer van plan om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar Bert Verhaeghe zocht mij aan en de contacten waren goed", aldus Leyn. "Ik ben echter nooit lid geweest van Open VLD en voelde me niet gebonden. Misschien heb ik de deur te lang laten openstaan voor de rol van lijstduwer. Persoonlijke redenen hebben mij er uiteindelijk toe gedwongen om af te zeggen."

Leyn zet nu definitief een punt achter zijn carrière als politicus. Van een eventuele plaats op de N-VA-lijst was nooit sprake.

lees ook