Lokale autoriteiten klaar voor komst van Martin

In Namen zijn de lokale autoriteiten klaar voor de komst van Michelle Martin naar het klooster in Malonne. Dinsdag spreekt het Hof van Cassatie zich uit over het beroep dat werd aangetekend tegen haar vervroegde vrijlating.

"Om veiligheidsredenen kunnen we geen details kwijt over de inzet van de politie", zei de burgemeester van Namen Maxime Prévot (CDH). "Maar ik kan wel zeggen dat de agenten niet enkel zullen instaan voor de bescherming van mevrouw Martin, maar ook voor de openbare orde."

De lokale autoriteiten lijken alvast de nodige voorbereidingen getroffen te hebben voor de komst van Michelle Martin. Als de ex-vrouw van Marc Dutroux vervroegd zal worden vrijgelaten, zal ze worden opgevangen in het klooster van de Arme Klaren in Malonne.

Tegen de vervroegde vrijlating van Martin is ondertussen al fel geprotesteerd en door de procureur-generaal van Bergen en enkele burgerlijke partijen werd er ook al beroep tegen aangetekend. Dinsdag spreekt het Hof van Cassatie zich daarover uit.

"We weten dat de vrijlating van Martin reactie opwekt", zei Prévot nog. "Helaas kennen wij noch de omvang, noch de aard, noch de duur van het protest. Hoeveel agenten we zullen inzetten hangt dus af van de reactie op het terrein", besloot hij.

DonderdAGmiddag hielden de minister van BinneNlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) en de lokale autoriteiten een vergadering over de manier waarop de federale politie de lokale politie zou kunnen versterken.

Op Facebook werd ondertussen al opgeroepen tot een betoging "tegen de onverschilligheid". Dat protest zou doorgaan op zaterdag, maar Namen heeft voorlopig nog geen aanvraag ontvangen.