3.000 deelnemers op 2e toelatingsexamen arts

In Kortrijk is het tweede toelatingsexamen voor arts en tandarts gestart. Meer dan 3.000 jongeren nemen deel. Voor velen is het een herkansing. Begin juli was er ook al een examen, dat toen ook in Kortrijk plaatsvond.

Een recordaantal van 3.507 deelnemers heeft zich ingeschreven voor het examen, zo meldt de voorzitter van de examencommissie. Dat zijn er 200 meer dan op het tweede examenmoment van vorig jaar en een verdubbeling in vijf jaar tijd. Verwacht wordt dat van de meer dan 3.500 ingeschreven studenten 90 procent ook effectief komt opdagen.

De spanning was te snijden vanochtend bij het binnengaan. "Het is de eerste keer dat ik deelneem aan het examen. Ik heb veel stress, maar ik heb mezelf goed voorbereid. Een maandlang heb ik me doodgestudeerd, bij wijze van spreken", zegt een student vol verwachting aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Dat het zwaar is, bevestigt een andere studente. "Het is al de vierde keer dat ik meedoe, maar ook de laatste keer. Als ik dit keer niet slaag, moet ik niet blijven proberen."