"Slachtoffer overval is voor ons symboolkandidaat"

In Roeselare zet de nieuwe Open Stadslijst Yves Vandoorne op de lijst, een slachtoffer van een gewapende overval, op de lijst. "Yves Vandoorne is voor ons symboolkandidaat, via hem willen we oproepen tot meer veiligheid."

De 41-jarige Vandoorne (rechts op foto) werd vorige maand overvallen na het Natourcriterium. “Voor ons is Yves naast een sociaal geëngageerde Rumbekenaar, ook een symboolkandidaat", zegt lijsttrekker Gianni Boone (links op foto).

"Met de stijging van het aantal woningbraken, het creëren van sociale huisvestiginggetto’s, weinig blauw op straat, … wil de Open Stadslijst via deze symboolkandidaat oproepen tot meer veiligheid. Elke vorm van criminaliteit en overlast in onze stad en haar mooie deelgemeenten is onaanvaardbaar”, zegt lijsttrekker Gianni Boone.

Vandoorne was 9 jaar lang uitbater van het café t’Chauffeurke, is 25 jaar actief golfbiljartspeler en is actief bij verenigingen zoals wijkcomité "de sjepappe" en bij vissersclub "de piettevissers". Hij wil inzetten op meer veiligheid, investeren in amateursport en vraagt ook meer aandacht voor de deelgemeenten.

lees ook