Anciaux: "Ik heb me er alweer overheen gezet"

Er is geen plaats voor Bert Anciaux op de lijst PS-SP.A in Brussel-Stad bij de lokale verkiezingen. “Ze vrezen stemmen te verliezen aan het FDF omdat ik Franstalige kiezers afschrik”, laat Anciaux in Humo noteren.

Bert Anciaux zal zich niet kandidaat stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Anciaux' uitgesproken Vlaams profiel past niet in het plaatje van burgemeester Freddy Thielemans en de zijnen. Dat kreeg hij met zoveel woorden te horen van enkele PS'ers op de lijst.

In Humo klinkt Anciaux bijzonder ontgoocheld over de beslissing van de PS, maar inmiddels is hij er naar eigen zeggen alweer over heen. "Ik heb die zaak achter mij gelaten. Nu schaar ik mij volop achter de campagne van Ans Persoons", aldus Anciaux. Persoons is de nummer acht op de lijst, en naast lijstduwer Pascal Smet, de enige Nederlandstalige kandidaat.

Geen contact met Thielemans

Anciaux zegt geen contact meer te hebben gehad met Freddy Thielemans sinds de beslissing om hem van de lijst te weren werd genomen. Hij zegt nog wel gebeld te hebben, maar kreeg nooit gehoor. De SP.A'er hoopt nu dat de Vlamingen op de lijst verkozen zullen geraken. "We hebben nu één verkozene in Brussel-Stad, het is de betrachting dat aantal te verdubbelen."

Freddy Thielemans was niet bereid tot commentaar op Anciaux' uitspraken en wilde enkel kwijt dat hij heel blij is met de lijst zoals die nu is.

lees ook