Beruchte tafelschuimer opgepakt in Oostende

De meest bekende en beruchte tafelschuimer in ons land is opgepakt in Oostende. De 65-jarige man uit Wallonië was er volgens zijn gewoonte gaan eten in een restaurant, maar verliet de zaak zonder de rekening te betalen. Zo heeft hij al tientallen keren gratis gegeten in restaurants en andere horecazaken.

Deze zomer was de man al verschillende keren gespot aan de kust. De politie kon de man oppakken en omdat hij deze keer ook een fles wijn had gestolen, besloot de onderzoeksrechter om de man aan te houden. Diefstal weegt zwaarder dan afzetterij, argumenteerde de onderzoeksrechter.

De tafelschuimer bekent de feiten, maar zegt dat hij niet zal stoppen. Hij zegt dat hij op restaurant zal blijven gaan zonder te betalen, omdat hij nu eenmaal moet eten maar geen geld heeft.