Brand in Venezolaanse raffinaderij breidt uit

Drie dagen na de eerste ontploffing is de brand in de raffinaderij van Amuay in Venezuela nog niet onder controle. Een derde reservoir heeft vuur gevat. Het dodental loopt op tot 48. Dat heeft minister van Energie Rafael Ramirez bekendgemaakt.

Al drie dagen staat de grootste raffinaderij van het olieproducerende Zuid-Amerikaanse land Venezuela in brand. Tot dusver bleef de brand beperkt tot twee van de negen reservoirs met ruwe olie, maar intussen heeft een derde reservoir vuur gevat. Nochtans verzekerde minister van Energie Ramirez dat het vuur nog steeds onder controle is.

Het incident, dat volgens officiële bronnen veroorzaakt zou zijn door een gaslek, heeft al aan 48 mensen het leven gekost.

President Hugo Chavez heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Hij wil ook een grondig onderzoek naar de oorzaken van de ontploffing. Wanneer de productie in de raffinaderij weer opgestart kan worden, is onduidelijk.