Burgemeester stapt uit N-VA/Nieuw in Hoeselt

Burgemeester van Hoeselt, Annette Stulens (54), stapt uit N-VA/Nieuw. De burgemeester vertrekt na een aanslepend dispuut over wie de N-VA/Nieuw-lijst nu zou trekken: zijzelf of tweede schepen Guy Thys. Of Stulens op 14 oktober nog op de lijst zal staan bij een andere partij, laat ze in het midden.

Stulens vroeg vorige week na een al maanden aanslepend dispuut formeel het lijsttrekkerschap, maar kreeg van niemand een officiële reactie. Zij trekt nu daaruit haar conclusies en stapt uit de partij. "De situatie met Thys is voor mij ondraaglijk geworden. Honderd keer heeft hij mij teruggehaald met beloftes en honderd keer heeft hij ze weer ingetrokken. Afgelopen zaterdag heeft hij mij weer bezworen dat ik lijsttrekker mocht zijn en dat hij mij zou steunen. Om zondag plots zijn staart weer in te trekken."

Stulens neemt voorgoed afscheid van de partij, zo zegt ze zelf, al staat ze nog altijd voor de waarden van de N-VA. Tweede schepen Guy Thys vindt het een jammerlijke beslissing. “We hebben 12 jaar goed samengewerkt. Het breekpunt met mevrouw Stulens was inderdaad de eerste plaats."

Niet de eerste keer

Het is nog niet duidelijk of Stulens zich verkiesbaar zal stellen op een andere lijst. Zelf sluit ze voorlopig niets uit.

Voor de N-VA is het niet de eerste kandidaat die er deze week de brui aan geeft. Eerder deze week stapte Atik Ozër, de nummer drie in Gent, op en verdween Myriam Vyvey van de Oostendse N-VA-lijst.

lees ook