Hoogstraten Anders vindt zwembad "luxeproject"

De stad Hoogstraten heeft onlangs de officiële start gegeven voor de bouw van een nieuw sportcomplex met zwembad. De partij Anders is echter niet te spreken over het "luxeproject" in Hoogstraten.

Sportoase zal instaan voor de bouw van het nieuwe sportcomplex en de exploitatie, en in ruil zal Hoogstraten hen gedurende 30 jaar elk jaar meer dan een miljoen euro exploitatievergoeding betalen, waarvan een derde gesubsidieerd wordt.

De nieuwe partij Anders in Hoogstraten is echter niet te spreken over het kostenplaatje van het "luxeproject", dat 16 miljoen euro bedraagt. "De gemeente gaat er prat op dat ze de voorbije jaren voor 9 miljoen euro aan schuldafbouw heeft gedaan. Dat zou de nodige beleidsruimte moeten creëren voor noodzakelijke investeringen, maar men kiest ervoor om al dat werk ongedaan te maken met één luxeproject, het zwembad", zegt lijsttrekker Fons Jacobs.

Volgens de partij zullen nu bijvoorbeeld heel wat jeugdbewegingen zelf moeten instaan voor de bouw van hun lokalen. "CD&V vertelt overal in Vlaanderen dat ze bestuurt als een "goede huisvader", welnu, ik vraag me al welke goede huisvader eerst een zwembad in de tuin zet om nadien geen geld meer te hebben voor een kinderkamer", aldus Jacobs.

De partij is nochtans wel voorstander van een zwembad, "maar dan één waar de toekomstige generaties niet financieel kopje onder in dreigen te gaan", klinkt het.

lees ook