NOS neemt afscheid van weerman Kroll

De Nederlandse weerman Erwin Kroll heeft afscheid genomen van het kleine scherm. "Het is mooi geweest zo", motiveert de 62-jarige Kroll zijn afscheid als weerman bij de NOS.

Erwin Kroll presenteerde ruim 26 jaar het weerbericht op de Nederlandse televie. Eind vorig jaar stopte hij met presenteren.  "Ik ben een tijd buiten beeld gebleven om te kijken hoe me dat zou bevallen en ik voel me daar beter bij", zegt Kroll.

"Ik heb mijn werk, het vertellen over het weer, altijd heerlijk gevonden. Maar het bracht ook met zich mee dat ik een bekende Nederlander werd. Het op straat herkend worden, is iets waar ik eigenlijk nooit aan heb kunnen wennen. Hoe lief en aardig het Nederlandse publiek ook altijd voor mij is geweest."

Erwin Kroll kwam in 1973 in dienst van het Nederlandse meteorologisch instituut KNMI. In 1986 presenteerde hij zijn eerste weerbericht voor de NOS. "Erwin was een vakman", reageert Frank Deboosere op het afscheid van Kroll.