Oranje koe steunt CD&V-kandidaat in Deerlijk

“Niet zomaar herkauwen” is de slogan van Mathieu Dejaeger, 13de op de CD&V-lijst in Deerlijk. Om die kracht bij te zetten, heeft hij sinds kort een oranje nepkoe in zijn tuin gezet. “Ik woon langs een drukke weg en wou op een ludieke manier de aandacht trekken.”

Mathieu Dejaeger, 31 jaar en leerkracht wetenschappen, is nieuw in de politiek, maar heeft een duidelijk doel voor ogen. “Ik heb me geen kandidaat gesteld om de daaropvolgende zes jaar het beleid van de voorbije legislatuur te herkauwen. Ik wil zelf ideeën en voorstellen lanceren. Zo ben ik ook op mijn slogan gekomen.”

Op zoek naar een leuke eyecatcher voor die slogan, speurde hij het internet af. Hij kwam terecht op een Nederlandse site, waar hij de oranje nepkoe spotte. “Ik dacht meteen: 'Dat moet het worden'”, zegt Mathieu. “Met aanhangwagen trok ik over de grens om de koe op te halen. De koe heeft een goed zichtbaar plekje gekregen in onze tuin. Wat er na 14 oktober mee moet gebeuren, zien we dan wel. De reacties zijn alleszins positief.”

lees ook