Republikeinse Conventie van start

In Florida is de Republikeinse partijconventie, met een dag vertraging door de orkaan Isaac, van start gegaan. Belangrijkste gebeurtenis is de officiële nominatie van Mitt Romney tot presidentskandidaat van de Republikeinse partij.

Normaal gezien had de conventie gisteren al moeten beginnen, maar door de vrees voor de orkaan bleef het toen bij een korte ceremoniële opening en werd de rest van het programma uitgesteld tot vandaag.

Op de conventie zal de 65-jarige Romney door de afgevaardigden van de verschillende staten officieel aangeduid worden als presidentskandidaat voor de Republikeinen.

Hoogtepunt wordt de afsluitende toespraak van Romney, die het bij de presidentsverkiezingen van november opneemt tegen de Democraat en huidig president Barack Obama.