Romney-condoom: "Goed voor elk standje"

Een Amerikaans bedrijf verkoopt condooms met op de verpakking de beeltenis van de presidentskandidaten Mitt Romney en Barack Obama. Vier jaar geleden deed hetzelfde bedrijf dat ook al. Toch was het weer uitkijken naar de slogans op de verpakking.

Vier jaar geleden kreeg het Obama-condoom nog de slogan mee: "Gebruik je gezond verstand". Zijn tegenstander McCain moest het stellen met "Oud, maar niet vervallen". Dit keer is de fabrikant minder positief voor Obama: "Won't break... as easily as his promises".

Obama's nieuwe tegenstander, de Republikein Mitt Romney, heeft het getroffen. Op "zijn" condoom is te lezen: "Ideaal voor elk standje". Toch moet Romney de duimen leggen voor Obama. De condooms zijn enkele weken te koop en er werden al 7 procent meer Obama-condooms verkocht dan Romney-condooms. Al kan het conservatieve Republikeinse anticonceptiebeleid daar ook voor iets tussen zitten.

lees ook