SP.A Gooik: “Beleid is meer dan BHV splitsen”

De SP.A gaat in Gooik naar de verkiezingen met een open lijst. De lijsttrekker is Lode Dehantschutter. De inzet van de verkiezingen is volgens de partij duidelijk. “De gemeente is niet klaar voor de toekomst. Beleid is meer dan BHV splitsen.”

Op de lijst van de SP.A staan 21 kandidaten. Opvallend: de eerste vijf plaatsen gaan naar allemaal nieuwkomers. Lode Dehantschutter is lijsttrekker. Griet De Vriendt en Christophe Lanckmans vervolledigen de top drie. Plaatsen vier en vijf gaan naar Lieven Boelaert en Ronny Bultereys. Europees parlementslid Mia De Vits en voormalig gemeenteraadslid Anita Demangelaere duwen de lijst.

“BHV splitsen is goed, maar volstaat niet”, zegt Mia De Vits. “Beleid maken, dat moet je doen. De SP.A heeft een visie en programma dat de Gooikenaars de toekomst geeft die ze verdienen: een mooie, Vlaamse gemeente, met voldoende sociale voorzieningen en kansen voor al wie hier woont of werkt.”

Ook Lode Dehantschutter is niet mals voor het huidige bestuur. “Burgemeester Michel Doomst bestuurt alleen. Zelfs zijn eigen fractie heeft niets in de pap te brokken. Wij willen het lot van de Gooikenaars niet overlaten aan één persoon, hoe sympathiek hij of zij ook is. Het is tijd voor een coalitie in Gooik, absolute meerderheden, zoals dat van CD&V zijn van vorige eeuw.”
 

lees ook