Stad Antwerpen lanceert onderwijsloket

De stad Antwerpen lanceert een loket voor leerkrachten die op zoek zijn naar werk en voor scholen die op zoek zijn naar leerkrachten. Ze werkt onder meer samen met de VDAB om vacatures beter in te vullen. Het loket "Onderwijstalent" wil een job als leerkracht ook aantrekkelijker maken voor beginners.

Het loket "Onderwijstalent" is een nieuw job- en opleidingspunt voor leerkrachten. Het initiatief komt van de stad Antwerpen, maar er wordt samengewerkt met onder meer de VDAB om vacatures beter in te vullen.

Schepen voor Onderwijs Robert Voorhamme (SP.A) benadrukt dat het voor jonge leerkrachten belangrijk is om hun weg te vinden tussen de tijdelijke vervangcontracten, waarmee beginnende leerkrachten vaak moeten starten. "De eerste jaren moet je dikwijls een job invullen door een opeenvolging van vervangingscontracten of interims. Dat zijn dikwijls ook deeltijdse contracten. Onderwijstalent gaat die loopbaantrajecten van leerkrachten mee begeleiden, zodat ze reeds weten waar ze naartoe kunnen, voor hun tijdelijk contract afloopt."