Twintig kinderen ziek in crèche Borgerhout

In Borgerhout zijn 20 van de 22 kinderen in het kinderdagverbljf 't Droomertje vanmiddag onwel geworden na de maaltijd. De kinderen moesten overgeven, maar een overbrenging naar het ziekenhuis was niet nodig.

"Een arts weerhoudt twee mogelijke oorzaken: het voedsel of  buikgriep, zegt Veerle De Vries van de lokale politie. "De eerste mogelijkheid lijkt meer plausibel, omdat de twee kinderen die niet ziek werden, iets anders hadden gegeten."

De kinderen die door 't Droomertje worden opgevangen zijn tussen de 10 maanden en de 2,5 jaar oud. De ouders van de kinderen werden gewaarschuwd om de kinderen te komen ophalen.

Het is nog niet duidelijk of de crèche morgen weer open zal zijn. "We moeten alles ontsmetten, het bedlinnen vervangen, en alles proper maken. Daar zullen we nog wel een tijdje mee bezig zijn", zegt Marlies Verbouwen, medeverantwoordelijke van het kinderdagverblijf.