Vlaamse popzangers vertolken Bond-songs

Het Filmfestival van Gent plant twee concerten waarbij Vlaamse pop- en rockzangers hun favoriete James Bond-titelsong vertolken. De concerten zijn op 18 en 21 oktober geprogrammeerd in het Kuipke.

Lady Linn, Pieter Embrechts, Noémie Wolfs, Sioen, Natalia en Barbara Dex zijn enkele van de zangers die een Bond-song zullen vertolken. Ze worden begeleid door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé.

Het concert is een eerbetoon aan James Bond, de filmheld die dit jaar zijn 50e verjaardag viert. De eerste Bond-film, "Doctor No", kwam uit in 1962, terwijl de nieuwste film "Skyfall" uitkomt op 26 oktober.

"Op een filmfestival dat de link tussen film en muziek centraal stelt, is een concert van de songs uit de langst lopende filmreeks uit de geschiedenis meer dan op zijn plaats", vindt artistiek directeur Patrick Duynslaegher.