"CD&V Waregem breekt verkiezingsprotocol"

In Waregem was afgesproken om geen borden uit te zetten, raamaffiches uit te hangen of te flyeren tot na Waregem Koerse. Volgens de N-VA houdt CD&V zich echter niet aan het verkiezingsprotocol in de West-Vlaamse stad.

"Het protocol, waar de burgemeester zelf op aanstuurde, wordt nota bene door zijn eigen partij met voeten getreden, wat betreurenswaardig is", zegt N-VA-lijsttrekster Ellen Devriendt in Het Laatste Nieuws.

Devriendt verwijst daarbij naar een affiche van Peter Desmet (foto), die al een tijdje in de Westerlaan in Waregem hangt. "Daar woont een nonkel van mij", aldus Peter Desmet in Het Laatste Nieuws. "Dat is buiten mijn medeweten gebeurd. Ik zal hem op de vingers tikken. Het was zeker niet mijn bedoeling om het protocol te schenden."

Begin juli was er ook al sprake dat CD&V het verkiezingsprotocol zou verbroken hebben in Waregem. De partij trakteerde de bevolking toen op drie gratis vaten, maar burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) zag daar geen graten in.

"We hebben in het protocol geschreven dat we geen actievoeren tussen 14 juli en 30 augustus, daar houden we ons perfect aan", zei Vanryckeghem toen.