"Framework" staat tijdelijk aan Leuvense Vaartkom

Vanaf vandaag staat het kunstwerk "Framework" tijdelijk aan de Leuvense Vaartkom. Het gaat om een grote open poort uit bouwmateriaal van het kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh. De constructie staat symbool voor alle bouwwerken en stadsvernieuwing in Leuven.

"Framework" staat nog tot 5 november op het Johanna Maria Artoisplein aan de Vaartkom. Het werk, dat bestaat uit delen van een torenkraan, is ontstaan naar aanleiding van de tentoonstelling van Soll LeWitt in Museum M in Leuven. De kunstenaars inspireerden zich op zijn werk.

"De plaats waar het staat, is als een poort naar de vaartkom toe. En daar zijn enorm veel ingrijpende wijzigingen en bouwwerken bezig. Het werk wordt ook gekanteld over een deel van de weg zodat de auto’s er echt onderdoor rijden", zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (SP.A).