Canvas laat kijkers kiezen uit het archief

Op dinsdagavond is er vanaf volgende week "MeMotv" op Canvas. Een programma dat de kijkers laat kiezen tussen 4 memorabele archiefuitzendingen. Het programma met de meeste stemmen wordt uitgezonden. Vanaf vandaag kunt u uw keuze maken op Canvas.be.
Beelden uit de eerste 4 keuzemogelijkheden

Elke week krijgen de kijkers online de keuze tussen 4 programma’s uit het rijke VRT-archief. Dat kunnen legendarische sportuitzendingen zijn, spraakmakende reportages, dramaproducties, quizzen, enzomeer. Alles wat uitgezonden werd tussen zaterdag 31 oktober 1953 en nu komt in aanmerking.

Op Canvas.be kunnen de kijkers fragmenten bekijken en kiezen, onder het motto "stem je favoriet de ether in". Het programma met de meeste voorkeurstemmen wordt integraal uitgezonden.

Er kan gekozen worden vanaf woensdag tot de maandag voor de uitzending, om 12 uur ’s middags. Dan wordt de winnaar bekendgemaakt op Canvas.be en dat programma wordt dinsdagavond uitgezonden.

Het programma met het kleinste aantal stemmen valt af, de nummers 2 en 3 schuiven door naar de volgende week. Vanaf woensdag staat het nieuwe aanbod online en kunnen de kijkers opnieuw stemmen.

Stemmen voor de eerste "MeMotv" kan nog tot maandag 3 september op www.canvas.be/memotv. De uitzending volgt dinsdag om 23.15 uur.