Groen Zoersel pleit voor verkeersluw centrum

Groen pleit in de gemeente Zoersel voor een verkeersluw centrum. Volgens Groen-lijsttrekker Marc De Cordt (foto) is de heraanleg van Zoersel-dorp de ideale gelegenheid om het centrum van de gemeente verkeersluw te maken.

Volgend jaar gaan in Zoersel de werkzaamheden aan de omleidingsweg rond de gemeente van start. In de gemeente worden nu ook volop plannen gemaakt voor de heraanleg van Zoersel-dorp, en volgens Marc De Cordt is dat de ideale gelegenheid om het centrum verkeersluw te maken.

"Groen kiest resoluut voor een duurzame aanpak", aldus De Cordt. "We hanteren hier het STOP-principe (Stappen-Trappen-Openbaar vervoer-Private wagen). De weginrichting moet de voetgangers en fietsers op de eerste plaats doen komen en dat de automobilist zich hier van bewust is."

"Op die manier krijgt Zoersel eindelijk een verkeersveilige, groene, middenstandsvriendelijke en dus gezellige dorpskern", besluit de lijsttrekker van Groen.

lees ook