Harry Potter-huis is voor 1,2 miljoen euro van u

Het huis dat in de Harry Potter-films dienst doet als geboortehuis van Harry Potter zelf, wordt verkocht. Het 14e eeuwse luxueuze landhuis is wel geen koopje. De huidige eigenaars vragen een slordige 1,2 miljoen euro voor hun dierbare bezit.

De hoge prijs is niet verwonderlijk. Het huis is immers het op één na meest gefotografeerde gebouw in Groot-Brittannië. Het geboortehuis van Harry Potter moet alleen de ambtswoning van de Britse premier, Downing Street 10, laten voorgaan.

De makers van de Potter-films gebruikten het huis als decor voor het dorp Godric's Hollow. Volgens de boeken werd Harry Potter in het huis geboren. Bovendien kwamen zijn ouders er om het leven na een aanval van slechterik Voldemort.

Het staat nu te koop voor 1,2 miljoen euro. Het is dan ook geen gewoon huis. Het landhuis werd gebouwd in de 14e eeuw en het is bijzonder luxueus ingericht. Bovendien heeft het een rijke geschiedenis. Zo zou zelfs koning Hendrik VII het huis bezocht hebben in 1498.

Voor foto's kunt u terecht op de website van de Daily Mail.

lees ook