ING verkoopt Canadese dochter

De Nederlandse financiële groep ING heeft haar dochter ING Direct Canada verkocht aan Scotiabank. Daarmee trekt ING zich deels terug uit de Canadese markt.

ING Direct Canada werd 15 jaar geleden opgericht en introduceerde telefonisch en internetbankieren in het tot dan toe erg conservatieve bankenlandschap in Canada. Het filiaal heeft 1.100 personeelsleden en 1,8 miljoen klanten.

Vanavond heeft ING bekendgemaakt dat het Canadese filiaal verkocht wordt aan de lokale Scotiabank. Die betaalt 2,5 miljard euro voor ING Direct Canada. Dat komt goed van pas om de kapitaalpositie van ING te versterken, want die bank heeft nogal wat schuldpapier van onder meer Griekenland in handen.

De Scotiabank is een van de vijf grootste financiële groepen in Canada. De zetel is in Toronto, maar de bank is afkomstig uit de provincie Nova Scotia aan de Atlantische kust.