Krijgt Leuven er binnenkort 3 filmzalen bij?

In Leuven zijn er plannen voor drie nieuwe filmzalen. De stad, de KU Leuven, het kunstencentrum STUK en de vzw Fonk zijn daarbij betrokken. De zalen zouden deel uitmaken van een groter project op de hoek van de Vesaliusstraat en de Tiensestraat.
De Studio-bioscoop in Leuven sloot begin 2010

Na het verdwijnen van de Studio-bioscoop in de Burgemeesterstraat begin 2010, biedt in Leuven enkel Cinema ZED (in het STUK) nog een aanbod aan alternatieve films. De uitbater ervan is de vzw Fonk, die dus ook betrokken is bij dit nieuwe project.

Maar daar komt met deze plannen misschien weer verandering in. Er zouden 2 kleinere filmzalen in de Vesaliusstraat komen die plaats bieden aan 100 en 120 toeschouwers. Aanpalend wil de KU Leuven een nieuwe aula bouwen die bij grotere filmevenementen ook als cinemazaal ingezet kan worden, aldus De Standaard.

Een uitgebreider filmaanbod in Leuven is welkom, zegt Johan Van Schaeren van de vzw Fonk. "Er is absoluut plaats te weinig om het interessante filmaanbod een plek te geven. Maar het gaat over veel meer. De infrastructuur zou bijvoorbeeld ook plaats moeten bieden aan de filmfestivals die Leuven rijk is, zoals Docville en het Kortfilmfestival."

Een beslissing over de plannen voor de nieuwe filmzalen wordt nog voor het einde van het jaar verwacht. In 2014 zou het project afgewerkt moeten zijn.