Meise: Op campagne met de "becqfiets"

In Meise rijdt sinds kort een nieuw soort fiets rond: "de becqfiets". OCMW-voorzitter, federaal parlementslid en kopvrouw voor CD&V Sonja Becq stak de handen uit de mouwen en verbouwde haar fiets tot een echte oranje campagnemobiel.

Met behulp van wat tape, rieten mandjes en oude T-shirts verbouwde Sonja Becq haar fiets tot een oranje bakfiets, of eerder "becqfiets". Hiermee zal ze de komende maanden campagne voeren in haar gemeente.

“In de zomer rijd ik dagelijks naar het OCMW in Wolvertem. Mijn becqfiets is hiervoor het ideale vervoersmiddel, als het Belgische weer meezit tenminste. Ik had een echte Hollandse bakfiets kunnen kopen, maar deze becqfiets vind ik leuker. De oranje kleur valt goed op in het verkeer, ik kan mijn dossiers kwijt in de becqmandjes en het is nog gezond ook!”, zegt Becq.

Veilig circuleren in het verkeer is ook één van Becqs speerpunten in deze verkiezingscampagne. “Ik wil inzetten op een veilig verkeersbeleid met aandacht voor de zwakke weggebruiker, maar ook voor de autobestuurders. Goed onderhouden straten, voet- en fietspaden, daar ga ik voor”, aldus de CD&V-politica.

lees ook