Mitt Romney is nu ook officieel "the Rominee"

Op de Republikeinse conventie in Tampa in de Verenigde Staten is Mitt Romney officieel aangeduid als presidentskandidaat. Romney overschreed de drempel van 1.144 delegates, die daarvoor verzameld moesten worden.

Voortaan zal Mitt Romney als "the Rominee" in het strijdperk treden tegen Barack Obama. De 65-jarige multimiljonair en voormalig gouverneur van Massachusetts is op de Republikeinse conventie in Tampa immers aangeduid als de officiële presidentskandidaat.

Romney voert al enkele maanden als enige kandidaat van de "Grand Old Party" campagne tegen huidig president Obama, maar formeel was zijn nominatie echter nog niet. Dinsdagavond overschreed hij dan toch de drempel van 1.144 delegates die daarvoor noodzakelijk waren.

Op de eerste dag van de conventie in Tampa stond niet alleen Mitt Romney centraal in de belangstelling, maar ook zijn vrouw Ann.

In haar speech sprak zij over "de man die elke ochtend opstaat met het voornemen om de problemen op te lossen waarvan anderen zeggen dat ze onmogelijk op te lossen zijn".

"Een man", zo besloot Ann Romney nog, "die harder werkt dan wie ook, opdat wij allemaal wat minder hard zouden moeten werken". Het beeld van de wat stugge Romney probeerde ze te counteren door vanuit "haar hart" te spreken "over de man die Amerika nodig heeft".

Niet iedereen op de conventie in Tampa was daarvan overtuigd want het begin van de Republikeinse bijeenkomst werd verstoord door aanhangers van Ron Paul, die begin 2012 ook een gooi deed naar de Republikeinse kandidatuur. De "gewone" Republikeinen blijven volgens hen in de kou staan.

De Republikeinse conventie werd bovendien ook met een dag uitgesteld uit voorzorg voor de komst van de orkaan Isaac.

In novemer zal Romney het bij de presidentsverkiezingen opnemen tegen de Democratische kandidaat en huidig president Barack Obama.