Paul Onselaere helemaal alleen naar Opwijkse kiezer

CD&V-schepen Paul Onselaere heeft besloten op eigen houtje naar de kiezers in Opwijk te trekken. De zoektocht naar kandidaten voor zijn nieuwe lijst VCV bleek geen succes. In juni werd Onselaere van de Lijst van de Burgemeester verwijderd.

De 61-jarige eerste schepen kon 5 mannelijke kandidaten vinden maar kon geen vrouwen overtuigen om op zijn lijst te staan, zo schrijft het Nieuwsblad. Zijn nieuwe lijst krijgt de naam VCV, dat staat voor Vlaams, Christen en Volks.

Onselaere werd 2 maanden geleden verwijderd van de Lijst van de Burgemeester. Nochtans haalde hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 meer dan 1.200 voorkeurstemmen. Na burgemeester Lutgard Van Biesen-Van der Borght waren dat de meeste kopstemmen voor CD&V.

Waarom hij van de lijst werd geschrapt, is niet helemaal duidelijk. Maar het is een publiek geheim dat de relatie tussen Onselaere en burgemeester Van Biesen-Van der Borght moeilijk liggen.