Sexy Laetitia Casta gaat met aandacht lopen

Het Filmfestival van Venetië, het oudste van alle filmfestivals, is vanavond met veel luister geopend. De aandacht van de fotografen ging vooral naar de Franse actrice Laetitia Casta, die op de rode loper verscheen in een gewaagde jurk in zwarte kant.

Het Filmfestival van Venetië beleeft dit jaar een feesteditie: het is 80 jaar oud. Voorzitter Paolo Baratta bracht tijdens de openingsceremonie in herinnering dat de allereerste Mostra Del Cinema in 1932 in openlucht werd gehouden op het terras van Hotel Excelsior.

De openingsceremonie werd dit jaar in goede banen geleid door de Pools-Italiaanse actrice Kasia Smutniak. Zij stelde de jury onder leiding van de Amerikaanse regisseur Michael Mann voor.

Een van de juryleden is de Franse actrice en topmodel Laetitia Casta. In een gewaagde doorschijnende jurk van zwarte kant ging zij met alle aandacht lopen. "Ik hou van mijn opdracht als jurylid", vertrouwde ze de pers toe. "Hij staat me toe om het werk van anderen te observeren."

Toch wandelden er nog een pak glamoureuze sterren over de rode loper, zoals de Amerikaanse actrice Kate Hudson (foto in tekst), haar Australische collega Naomi Watts, en de Franse dj Bob Sinclar.

Hudson was te zien in de openingsfilm, de thriller "The reluctant fundamentalist" van de Indiase cineaste Mira Nair. Nair won in 2001 de Gouden Leeuw in Venetië.