Tim Pauwels verlaat tijdelijk VRT-nieuwsdienst

Na de gemeenteraads-verkiezingen zal Wetstraatjournalist Tim Pauwels voor minstens een jaar de VRT-nieuwsdienst verlaten. Hij gaat op vraag van het directiecollege de beroepsethische werking buiten de nieuwsdienst analyseren en waar nodig versterken.

Pauwels (41) is actief bij de VRT-nieuwsdienst sinds augustus 1997. Na een periode bij "Het Journaal" werd hij politiek verslaggever voor "De zevende dag" en "Terzake".

In 2005 presenteerde Pauwels met Kathleen Cools het Canvas-programma "Morgen beter". Sinds het najaar van 2010 versloeg hij het nieuws uit de Wetstraat voor "Het Journaal". Over zijn opvolging is nog niets bekend.

Tim Pauwels is zes jaar voorzitter geweest van de deontologische adviesraad op de nieuwsdienst. Hij is ook al jaren lid van de Raad voor de Journalistiek.