Tot 4 jaar cel om homo's met geweld te beroven

Twee jonge mannen zijn in Antwerpen veroordeeld voor overvallen waarbij ze homo's uitkozen als slachtoffer. De homo's werden gelokt met seksuele voorstellen, maar werden met geweld beroofd van hun geld, bankkaarten en gsm. De daders kregen respectievelijk vier jaar cel en twee jaar cel.

De daders zochten via een Nederlandse datingsite contact en boden seks aan tegen betaling. De afspraakjes vonden plaats aan de Chicagoblokken op Linkeroever. De daders stonden dan de slachtoffers op te wachten om hen te beroven. Daarbij werd ook geweld gepleegd. Een slachtoffer werd met een mes in de arm en het been gestoken.

De daders zochten doelbewust homo's uit omdat die vaak minder snel aangifte doen. Maar zes slachtoffers -onder wie 1 hetero- trokken toch naar de politie. De rechter noemde de feiten "laf en verwerpelijk".

Een dader was in het verleden al voor de jeugdrechter verschenen voor gelijkaardige feiten. Hij kreeg 4 jaar cel, waarvan 3 jaar en een maand effectief. De andere dader werd veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan de helft effectief.