Treinverkeer in Lier hersteld

De ochtendspits op het spoor op de lijnen Antwerpen-Herentals en Antwerpen-Aarschot verloopt opnieuw normaal na het incident van gisterennamiddag. Een vrachtwagen geladen met een kraan raakte toen vast in de bovenleiding en werd bovendien nog eens aangereden door een locomotief.

De vrachtwagen met kraan schatte dinsdag kort na 15 uur de hoogte bij de overweg aan de Lispersteenweg in Lier verkeerd in. Een locomotief kon bovendien niet meer tijdig stoppen, en reed tegen de vrachtwagen.

Dat veroorzaakte niet alleen aanzienlijke materiële schade maar stuurde ook de avondspits op het spoor danig in de war. Door het incident, op de kruising van twee spoorlijnen, werden tussen Lier en Herentals en tussen Lier en Heist-op-den-Berg vervangende bussen ingelegd.

De technische ploegen van Infrabel konden de beschadigde bovenleiding rond 3.50 uur vanmorgen herstellen. Infrabel roept vrachtwagenbestuurders op om altijd rekening te houden met de maximumhoogte van bruggen en overwegen. "Dit soort ongevallen is perfect te voorkomen en heeft een hele zware impact op de stiptheid van de treinen", zegt woordvoerder Thomas Baeken.