Verdachten aanval op buschauffeur opgepakt

De politie heeft vier jongeren opgepakt voor de gewelddadige aanval op een buschauffeur in het Waasland eergisteren. Twee van hen zijn al voor de jeugdrechter verschenen.

Twee jongeren werden gisteren al gearresteerd door de cel jongerencriminaliteit van de lokale politie van Antwerpen. "In hun verklaring geven ze toe dat ze geweld gebruikten, maar ze leggen de verantwoordelijk bij de chauffeur. Hij zou volgens hen begonnen zijn met fysiek geweld. Uit het onderzoek en de camerabeelden, die cruciaal zijn, blijkt dat niet het geval te zijn. De chauffeur is wel degelijk het enige slachtoffer", zegt Paul Van Tigchelt van het parket.

De camerabeelden van De Lijn tonen aan dat een 17-jarige als de grootste agressor moet worden beschouwd. Hij gaf de chauffeur verschillende vuistslagen. Een 16-jarige jongen gaf de chauffeur een duw.

De twee werden vandaag voor de jeugdrechter geleid en die besliste om de 17-jarige te plaatsen in de gesloten jeugdinstelling van Everberg. De 16-jarige werd onder strikte voorwaarden toevertrouwd aan zijn ouders en moet zich onder meer aan een huisarrest en contactverbod houden.

De twee andere jongeren die geweld gebruikten, werden intussen ook geïdentificeerd. Een 17-jarige werd vanmiddag gearresteerd en wordt morgen voor de jeugdrechter geleid. De andere verdachte, een 16-jarige, werd later opgepakt en verhoord.

Naast de vier verdachten van de aanval zelf  is nog een jongen van 15 opgepakt. Hij was niet betrokken bij het fysieke geweld tegen de chauffeur, maar was wel de aanstoker van het baldadige gedrag in de bus.