voorZwalm zet in op bekwaamheid en bestuurskracht

"Op onze lijst hebben alle kandidaten bestuurservaring; professioneel, in een vakbond of in een vereniging", dat zegt lijsttrekker en huidig burgemeester Tuybens (voorZwalm). Daarom staat voorZwalm voor bekwaamheid, duurzaamheid en vertrouwen centraal.

Volgens de partij kende Zwalm nooit tevoren zo’n professionaliteit bij de medewerkers en kende de gemeente zo veel vrijwilligers. “Dat geeft bijzonder veel vertrouwen voor de toekomst. Maar iedereen moet één ding goed beseffen: het werk is nog niet af. En daarom zijn de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen belangrijker dan die van zes jaar geleden”, zegt burgemeester en lijsttrekker Bruno Tuybens.

VoorZwalm (SP.A, Groen en ACW) is een lijst waar alle kandidaten  "weten wat samen werken is". Alle kandidaten kunnen rekenen op enige bestuurservaring; professioneel, in een vereniging of vakbond.

CD&V-schepen Marleen Vanwildemeersch, voorzitter ACW Zwalm en hoofdopvoedster zal de tweede plaats bekleden. Plaats 3 op de lijst is voor gewezen SP.A-schepen/OCMW-voorzitter Emmy Herregodts, directrice van het basisatheneum in Zottegem.

De lijst wordt geduwd door SP.A-gemeenteraadslid en dierenbeschermster Margriet Bousard, OCMW-ondervoorzitter en gewezen parlementslid Jo Cuyvers van Groen en SP.A-schepen Patrick Moreels.

De rest van de lijst bestaat uit "supervrijwilligers".

lees ook