Zware verkeershinder door ongeval op E34

Een kop-staartaanrijding tussen twee vrachtwagens heeft grote verkeersproblemen met zich meegebracht op de E34 richting Antwerpen. In de staart van de file die daarop ontstond gebeurde, opnieuw een ongeval.

De eerste aanrijding deed zich voor in Oelegem. Een chauffeur merkte te laat op dat zijn voorganger stopte en reed hem aan. Het gaat om twee vrachtwagens van hetzelfde bedrijf. De rechterrijstrook en de pechstrook waren een tijdje versperd, maar die werden snel opnieuw vrijgemaakt.

In de staart van de file in Vorselaar botsten nog eens drie vrachtwagens op elkaar. De aanrijdende vrachtwagen was geladen met 600 biggen. Omdat het koelsysteem van de vrachtwagen was uitgevallen, kwamen de brandweer van Zandhoven en Malle ter plaatse om de biggen te koelen. Daartoe plaatste de brandweer vijf ventilatoren naast de vrachtwagen.

Alle biggen werden vervolgens overgeladen in een andere vrachtwagen. Twee van de dieren hebben het ongeval niet overleefd.

Door het ongeval was enkel de linkerrijstrook van de snelweg nog vrij. Er stond een file van tien kilometer.