"Hitler?" Naar opa van vennoot genoemd

In India heeft een nieuwe kledingboetiek heel wat ophef veroorzaakt. De winkel heet immers Hitler met als puntje op de "i" een hakenkruis. De Joodse gemeenschap en de Israëlische ambassadeur dringen erop aan dat de naam verandert. Zaakvoerder Rajesh Shah zegt dat hij niet wist dat ook een Duitse dictator zo heette.

Shah kent wel een "Hitler". Dat is namelijk de bijnaam van de opa van een vennoot. Het woord Hitler associeerde Shah tot voor kort met "streng en strikt". Onlangs ontdekte hij pas Adolf Hitler op het internet.

Volgens assistent-professor Navras aan de Gautam Buddha Universiteit in India hebben weinig Indiërs inderdaad weet van de Holocaust. Critici twijfelen echter dat Shah Adolf Hitler niet kende door het gebruik van het hakenkruis in het logo.

Shah wil best een andere naam voor zijn boetiek, maar vraagt dan wel een compensatie. "We hebben ongeveer 600 euro geïnvesteerd in de creatie van het logo, het briefpapier, de naamkaartjes, enzovoort."

lees ook